QRM Bachelor training: April 2016

QRM_logo

QRM lijkt na een eerste kennismaking misschien ‘To good to be true’. Maar dat is niet zo.  ‘Lead Time Reduction’ is voor de Europese productiebedrijven het antwoord op de uitdagingen van vandaag. Dit is wat de klanten vragen. QRM geeft een duidelijk pad aan, hoe dit doel kan worden bereikt. Doorlooptijdverkorting heeft een direct oorzakelijk verband met het verminderen van WIP en vele ander kosten. QRM geeft niet alleen een antwoord op de steeds dwingender klantvraag het geeft bovendien een antwoord op die andere uitdaging: kostenreductie. Alleen QRM zet beide in de juiste volgorde en het juiste perspectief.

Maar QRM werkt niet alleen voor productiebedrijven, ook andere sectoren in de administratie, banking, insurance en zorg kunnen van deze nieuwe inzichten profiteren. De titel ‘QRM Organisatie’ wordt voor de toekomst het kenmerk van uitmuntendheid en succes.

In januari is het boek ‘The Monetary Value of Time’ gepubliceerd door Joyce I. Warnacut. Als één van de eerste adepten van QRM slaagt zij er in op een heldere manier duidelijk te maken waarom traditionele (boekhoud)methoden ‘de klanten doen wachten’ en hoe u dit kan verhelpen. QRM University introduceert als eerste in Europa deze kennis in zijn QRM opleidingen.

QRM is een alomvattende methode op maat van bedrijven en organisaties. Om hiermee succesvol te zijn, is het nodig dat eenieder in de organisatie die met QRM zal geconfronteerd wordt, de basisprincipes van deze methode kent. Enkel dan zullen die medewerkers een positieve bijdrage kunnen leveren tijdens de implementatie van de QRM methodiek. Om onze regering(en) te persifleren, zijn de drie belangrijkste QRM-succesfactoren uiteindelijk: ‘Training, Training en Training’.

Praktijk gerichte trainingen door QRM University.

Na het succes van de voorjaarstraining in januari lanceert QRM University een tweede reeks opleidingen vanaf april.

De QRM-theorie die professor Rajan Suri heeft beschreven in zijn boek ‘It’s about TIME’, wordt in detail onder de loep genomen en tijdens de training ook getoetst aan de praktijk via het uitwerken van een business case. Op die manier wordt niet alleen theoretische kennis verworven maar doen alle cursisten  ook praktijkervaring op die zij aansluitend  in hun eigen werkomgeving kunnen toepassen.

In deze nieuwe reeks wordt uitdrukkelijk ingegaan op wat prof. Joyce Warnacut beschrijft in haar boek: “The Monetary Value of Time’ of ‘Why traditional accounting systems make customers wait’

Aan het eind van de opleiding kan optioneel door de deelnemer een test worden gemaakt om zijn verworven kennis te toetsen. Een geslaagde test geeft recht op het certificaat van ‘QRM Bachelor’.

De trainingsmodule “QRM Bachelor” omvat een reeks van 8 avondsessies van telkens 3 uur (van 18u tot 21u). Deze gaan door in Kontich, Prins Boudewijnlaan 30, in de lokalen van Ackinas.

 

20/04/2016 De kracht van Tijd
27/04/2016 Doorlooptijdverkorting: MCT (Manufacturing Critical-Path Time)
04/05/2016 De klant is de referentie: FTMS ( Focused Target Market Segments)
11/05/2016 De nieuwe organisatie: De QRM cel
18/05/2016 Systeemdynamica verklaart de nood aan reserve capaciteit.
25/05/2016 High Level Capacity Planning & Polca: Al dansend door de fabriek
01/06/2016  De waarde van tijd in geld – Waarom traditionele ERP pakketten uw doorlooptijd verlengen!
15/06/2016  Een bedrijfsbrede aanpak & Implementatie in de praktijk

 

Budget:

De deelname aan de training kost 1.600 €.   De deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. Noteer dat kmo’s een tegemoetkoming kunnen bekomen van 50%  via de Kmo-portefeuille.

De vergoeding voor het cursusmateriaal bedraagt 180,-€.  Hierin zitten de boeken van R. Suri en J. Warnacut en de handouts van de presentaties. Deze kost kan niet meegenomen worden in de tegemoetkoming van de Kmo-portefeuille.

De vergoeding voor de test bedraagt 150,-€ . Deze kost kan niet meegenomen worden in de tegemoetkoming van de Kmo-portefeuille. De deelnemers die slagen in de test ontvangen het certificaat van QRM Bachelor

Inschrijven kan via mail aan mailto:antoon.vannuffel@3rdwave.be